Advimago - Centre d'Imagerie Orale Avancée
Bart Vandenberghe
Bart Vandenberghe Bart Vandenberghe behaalde zijn Master in de tandheelkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven in 2005. Hij vervolgde zijn opleiding met een Master in Medical Imaging (orale beeldvorming in 2007) en een doctoraat in de Medische Wetenschappen (2010) met onderzoek naar 2D en 3D beeldvorming technieken voor parodontale diagnose. Voor deze opleiding bracht hij drie jaar in de Verenigde Staten van Amerika door als onderzoeker aan de Temple University in Philadelphia (2005-2006) en aan de Tufts University in Boston (2007). Kort daarna, werd hij aangeworven door de Universiteit van Maryland waar hij gedurende meer dan een jaar (2007-2008) in het departement Diagnostische Wetenschappen en Pathologie als Visiting Assistant Professor heeft gewerkt.

Bart Vandenberghe was finalist voor de Research Award van de Internationale Vereniging Dentomaxillofaciale Radiologie in 2007 (Beijing, China) en behaalde de tweede prijs in 2011 (Hiroshima, Japan). Hij is reviewer voor diverse internationale tijdschriften evenals redactioneel bestuurslid van the Journal of Oral & Maxillofacial Research en lid van de Centrale Raad van de Europese Academie voor Dentomaxillofaciale Radiologie (Research and Scientific Committee).

Naast zijn academische inspanningen, organiseerde hij een eerste tandheelkundige missie voor de Tierra Bomba Organisatie in 2007, waar hij tandheelkundige zorg en preventief onderwijs gaf aan de plaatselijke school op het eiland Tierra Bomba, Colombia.

Momenteel heeft hij verschillende onderzoeken en onderwijsopdrachten afgerond in 3D Cone Beam beeldvorming alsook in de optische beeldvorming bij de afdeling prothetische tandheelkunde van de Katholieke Universiteit Leuven, en werkt hij nu in zijn Centrum voor Orale Beeldvorming, Advimago (Brussel), en het post-academisch vormingscentrum Advimago Training Center.

Publications : Click here
Livia Corpas
Livia Corpas Livia Corpas a obtenu son diplôme de Master en Dentisterie (1998) et sa spécialisation en Dentisterie Prothétique (2000) à l'Université Fédérale de Rio de Janeiro, Brésil.

Après quelques années de pratique clinique, elle a continué sa formation académique avec un Master en Réhabilitation Orale à l' Université de São Paulo à Bauru (2005) et un Master en Imagerie Médicale à l' Université Catholique de Louvain (Belgique, 2007).

Actuellement, elle termine son Doctorat en Sciences Médicales à la KUL.

Elle est auteur et co-auteur de nombreuses publications internationales et était finaliste du Research Award de l'Association Internationale de Radiologie Dentomaxillofaciale en 2009.

Publications : Cliquez ici
Advimago
Rue Emile Claus 42, 1050 Ixelles
Tel: +32 (0)2 644 46 44
bart.vandenberghe@advimago.be
Copyright © Advimago -- Design by: www.waisie.com